pianolektioner för barn

Pianolektioner för barn

Pianoskolan tar emot barn från 3 års ålder, en ålder där de är mycket mottagliga för nya intryck och ny kunskap, och således lär sig pianospelet snabbt. Viss forskning tyder på att barn som börjar spela instrument tidigt kan ha fördelar när det gäller kognitiva och musikaliska förmågor, men det är viktigt att komma ihåg att varje person är unik och att olika åldrar kan vara mer lämpliga för olika individer.

Kan man vara äldre som pianoelev?

Det finns ingen specifik ålder som fungerar som övre gräns när det kommer till att börja spela piano, utan det beror på den enskilda personen och dennes intresse och förmåga. Vissa barn kan vara redo att börja spela piano vid en mycket tidig ålder, medan andra kanske inte är intresserade av att lära sig spela förrän de är tonåringar eller vuxna. Därför erbjuder Pianoskolan även pianolektioner för ungdomar.

Det är vanligt att barn börjar lära sig spela piano vid 6-7 års ålder, men det finns inget som säger att man inte kan börja lära sig spela piano vid en senare ålder.

En pianoskola för vuxna?

Vuxna kan också lära sig spela piano och det är aldrig för sent att börja lära sig en ny förmåga. Det viktigaste är att personen som lär sig spela piano har intresse och motivation för att lära sig, och att de har en pianolärare som kan anpassa undervisningen efter deras behov och förmågor, något som Pianoskolan tar fasta på genom att erbjuda pianolektioner för vuxna.

Om du eller någon du känner är intresserad av att lära sig spela piano, kan det vara bra att prata med en pianolärare eller annan musikexpert för att få råd och vägledning. Kontakta gärna mig Kristina Eriksson för hjälp om att avgöra om nu är det rätta läget att börja lära sig spela piano och ge råd om hur man går tillväga. I egenskap av pianolärare i Stockholm kan jag hjälpa dig att hitta rätt i denna underbara pianovärld!

 

Åter till VÄRT ATT VETA