om pianoskolan och kristina eriksson
Stockholms Pianoskola

En Pianoskola Med Anor

Kristina Eriksson & Suzuki

Om Pianoskolan är det bra att känna att den leds av musikpedagog Kristina Eriksson, som är utbildad på Staatliche Hochschule für Musik und darstellende Kunst, Hamburg, och på MPC - Kungliga Musikhögskolan i Stockholm. Alltsedan 1980 har Kristina arbetat med suzukigrupper i Stockholm, Sigtuna, Uppsala och Falun. Hon har också samarbetat med olika musikskolor i landet och framfört konserter av varierande slag.

Mer om Pianoskolan

Pianoskolan som föregicks av Kristinas Piano Suzuki etablerades 1994. Utbildningen ägde då rum i Uppsala. Idag tar Pianoskolan även emot vuxna elever utan förkunskaper.

En lämplig ålder att börja spela ett instrument är ofta 3 till 5 år. Barnet lär sig musiken genom att lyssna till inspelade band. Samtidigt utbildas föräldern till en god handledare för barnet.

Notläsning kommer först in i bilden när man uppnått bok 2 och den tekniska färdigheten är väl utvecklad genom repetition av repertoaren, som består av folkmusik och klassisk musik. Och jämsides utvecklar barnet en egen repertoar. Här är det fråga om en helhetssyn där alla sinnen stimuleras och barnets musikaliska förmåga utvecklas.